***       Водещите вечерни новини       на 19 декември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 19 декември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Готвят проруски протест пред президентството. Високопоставен руски офицер се съгласи да свидетелства в Хага


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 19 декември   

 

За животните звуците от фойерверки съставляват реалистична опасност с неразбираем темперамент. Те не схващат от кое място идва шумът и какво значи, нито по какъв начин и дали ще могат да се спасят от него.

Съвсем естествено, животните изпадат в неутешима суматоха. 

„ С напомнянето, че „ Красивото за нас е ужасяващо за тях “ желаеме да насочим вниманието на хората към един проблем, който от време на време остава прикрит за тях. Докато ние се забавляваме и честваме, животните изпитват същински смут от протичащото се. Приятелите ни на четири лапи не могат да си обяснят шума от новогодишните фойерверки, заря и пиратки. Малките деца, а и някои възрастни хора, също могат да страдат от стресиращите звуци и замърсяванията в околната среда в резултат на безотговорното празнуване.

***

Митингът ще се организира пред президентството на 20 декември. Организаторите желаят преустановяване на войната за сметка на отричане от териториите на Украйна, окупирани от съветската федерация с присъединяване на сякаш деятели на украинската общественост.

„ Цялата многочислена общественост на украинците в България, всички регистрирани организации и доброволчески придвижвания и центрове, както и украинците със статут на краткотрайна протекция в България се разграничават и осъждат провеждането на сходна хибридна акция ", пишат от Мати Украйна. 

Оттам допълват, че украинската общественост приема новината с омерзение и отвращение. 

„ Организаторите възнамеряват да прикрият проруското мероприятие с украински флагове и лозунги от вида на " Не на войната ", " Стига проливане на славянска кръв " и даже " Президента на България да стане посредник в договаряния сред Украйна и Русия за преустановяване на военните дейности сред славянските нации ".

***

Дългогодишният ефирен публицист и член на Асоциацията на европейските публицисти в България Миролюба Бенатова също е на мнение, че „ не трябва да има неразрешени посетители “. Тя обаче вижда проблем в неналичието на съответна информация за какво това изявление е било неразрешено. И по какъв начин тъкмо се е стигнало до това решение. „ Ако не чуем това изявление, то се митологизира. Единственият късмет това изявление да не бъде мит и да не бъде издигнато в фетиш, заради своята неопределеност, е да можем да го чуем “, споделя Бенатова.

***

Административният съд спря демонтажа на Паметника на руската войска. Поводът за решението са неналичието на административен акт, както и контракти, от които да стане ясно какво ще се случи с махнатите фигури.

***

***

Няма терзание от това, че измененията в Конституцията ще бъдат обжалвани пред Конституционния съд. Това сподели Христо Иванов от парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България ". Депутатът приказва пред публицисти, откакто народните представители гласоподаваха на второ четене измененията в главния закон на страната.

По-рано през днешния ден от " Възраждане " и " ИТН " споделиха, че ще апелират измененията.

***

По мотив напускането на залата от страна на Има Такъв Народ и „ Възраждане “ Пеевски отхвърли да разяснява държанието им, само че счита, че всичко, което се е случило през вчерашния ден и през днешния ден, е било задоволително за българските жители.

Допълни също по този начин, че „ Възраждане “ служи на непознати сили.

" Това за мен не е българска партия ", отсече Делян Пеевски, представен от Българска телеграфна агенция.

***

Нещо се случва или просто ограничения за сигурност?

От няколко дни тежковъоръжените служители на реда стават обект на огромно внимание от разхождащите се по основните улици, само че от полицията приканват хората да бъдат спокойни и че всичко това се прави за по-голяма сигурност.

***

Русия привика посланика на Финландия в Москва, с цел да изрази опасенията, свързани със сключването на нов контракт в региона на защитата сред Хелзинки и Вашингтон, заяви съветското външно министерство, представено от Ройтерс.

***

Във връзка с различията по отношение на даването на помощ на Киев, европейските страни започнаха да обмислят последствията от допустимо проваляне на Украйна във войната с Русия, в това число преоценка на рисковете, които Москва може да съставлява за членовете на НАТО в Източна Европа. За това написа Bloomberg, базирайки се на източници, осведомени с хода на тези полемики.

***

По думите му той е бил очевидец на закононарушенията на съветската войска, по-специално на " интервенции под подправен байрак " в Донбас, " зверства против цивилни ", изтезания и изтезания на военнопленници и похищение на деца, които са били " превозени през границата в Беларус.

" Можете да се съгласявате или не с Игор, само че никой не може да отхвърли неговата храброст и увереност. Той беше първият съветски боен, който самичък дойде в Хага и е подготвен да дава отговор за това, което направи, помагайки на интернационалното следствие и правораздаване ", отбелязва Gulagu.net, представен от " Медиапул ".

***

Стефан Шенах, ръководителят на делегацията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), която следи изборите в Сърбия, съобщи, че истината за страната е малко шокираща, че изборите не са били почтени, че гласовете са били манипулирани и че всичко това е проблем за страна, която желае да върви по либерален път, заяви телевизия Ен1.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР